Inspiratie

Om je een beetje op weg te helpen hier een paar websites met voorbeelden van recepten en/of ingrediënten uit de provincie Overijssel:

 

Bob van Raan
Bob van Raan is topkok van het Sandton IJsselhotel. Hij is onder andere bekend van z’n  recept met ‘krokante Deventer Koek met ossenworst, piccalilly en groen kruiden!’ Je kunt hem alles vragen over lekker eten en recepten tijdens de kick-off.

 

Brans Oesterzwammen
Michel Brans heeft een bijzonder verhaal met een regionaal ingrediënt. Hij kweekt oesterzwammen en laat je zien hoe hij dat doet. Maar leuker nog; tijdens de kick-off laat hij ons twee van zijn eigen recepten proeven!

 

De Landwinkel voor een puur streekproduct of uniek streekpakket op maat. Met dan 2000 streekproducten rechtstreeks van de boer, duurzaam of biologisch adviseert boerin en kok Agnes u graag! Kom ook gezellig winkelen op de boerderij, proef de sfeer en ervaar de gastvrijheid van het platteland.

 

Kaashandel de Brink is ook aanwezig bij de kick-off. Ze maken heerlijke boeren kazen met biologische melk uit de streek. Speciaal voor Deventer 1250 hebben ze een ‘beROEMde’ kaas gemaakt onder de naam ROEM. Jij kunt zo’n beroemde en lokale kaas proeven, dat wordt smullen!

Regio Vechtdal 

Nog een paar leuke voorbeelden