Kick Off receptenwedstrijd Overijssels Kinderkookboek

Kick-off RECEPTENWEDSTRIJD Groot Kinderkookboek van Overijssel!

Op woensdagmiddag 21 november ging de receptenwedstrijd Groot Kinderkookboek van Overijssel officieel van start. Ruim 30 kinderen tussen 9 – 13 jaar verzamelden zich bij het IJsselhotel voor een leuke en verrassende middag. Doel van de kick-off was zien, horen en proeven hoe leuk koken is en welke Overijsselse gerechten of streekproducten er zijn’.

Bob van Raan, topkok van het IJsselhotel trakteerde op eigen gemaakte Deventer koek muffins met een plak Twentse krentenwegge. Michel Brans van Brans Oesterzwammen liet zien hoe zijn oesterzwammen worden gekweekt uit koffieprut. Er was Zwolse mosterdsoep, snoekbaars kibbeling uit de IJssel, Sallandse asperges, kaas van melk van de Sallandse koe en de Deventer ROEM kaas.

Met Loes de voedingscoach maken de kinderen pumpkinmuffins en vijgenbonbons. Aan het einde van de kick-off was er een lekker broodje hamburger met vlees van rundvlees uit de IJssel vallei. Het was een middag om van te smullen, laat nu maar komen die recepten!
Doe mee!

Wil je ook meedoen aan de receptenwedstrijd en ben je tussen de 9 en 13 jaar oud? Stuur dan voor 17 januari 2019 jouw recept naar info@kinderkookboekoverijssel.nl

Zo zag dat eruit: